Thursday, 29 March 2012

I want spirit!

assalamualaikum, hye bloggerians! hari ni dan seterusnye aku merasekan hidup aku sangat2 tertekan. dengan masalah kat sekolah, kat rumah, kat tempat tusyen, tension belajar, tahun ni nak SPM. aaaah!!! kawan2 tolong bagi aku semangat! kay sebelum tu, aku nak mintak maaflah kalau ade buat salah ngan korang ke atau pon buat korang tak puas hati ngan aku ke. kay, aku minta maaf. kay bye, thanks a lot frenzz!

Monday, 26 March 2012

I'm back!

assalamualaikum! hey guys! aku baru je balik dari kem semalam. aku pergi camp kat Sungai Chongkak under pengawas. hehehe. I'm prefect! kat camp tu banyak bende yang aku belajar dan hidup di sane boleh dikatekan ala-ala tentere. so, kat sane aku dilatih macam seorang tentere selame 3 hari 2 malam. bagi aku, kehidupan ni sangat susah untuk aku. tapi nak wat cane, nak jadi seoarang pemimpin yang berwibawe kenelah cube merasai hidup sebagai seorang tentere.

so, lepas ni aku akan cube lagi jadi yang terbaik dan berharap sangat aku dapat menjadi pemimpin yang mantap di sekolah. bukan tu saje, aku juge mampu memimpin diri aku pade mase yang akan datang dengan lebih baik. insya-allah.

peringatan buat semue termasuk diri aku sendiri : ' semoge hari ini lebih baik daripade semalam dan jika hari ini lebih buruk daripade semalam, maka cilakalah kau. '

Thursday, 22 March 2012

Kata2 Semangat Untuk SPM!

assalamualaikum warge blog! :D hari ni aku pergi sekolah ramai cikgu yang cite pasal result SPM yang keluar semalam. hmm, tadi cikgu cite ade 4 orang yang fail SPM. huhu. kesiannye dorang tu kene repeat balik SPM. cikgu cakap selagi kite fail SPM, kite kene ulang. kalau tak ulang sijil SPM tak sah! betul ke? hmm. naseb baik tahun ni kene lulus BM je kalau tak nak fail SPM. kalau tahun depan BM ngan SEJARAH fail, fail lah SPM kau. so, bagi yang budak2 SPM batch96 dan seterusnye korang kenelah lulus BM ngan SEJARAH.

hmm. sebenarnye naik form 4 tahun lepas lagi aku dah target SPM lulus2 je sebab susah. tapi, ustazah aku cakap, 'kalau kite dah usahe, insya-allah, pasti Allah akan tolong kite. so, kalau kite dah ade usahe, nak dapat 11A+ tu tak mustahillah.' kate2 yang dilemparkan oleh ustazah tu sangat-sangat membakar semangat aku. cume tinggal nak tak nak je study tu. okay. yang sebenarnye memang aku tak bersedie lagi nak amek SPM tahun ni. ustazah aku cakap lagi, 'mase untuk kamu insaf masih ade lagi. jadi, kalau nak insaf, insaf dari sekarang. kalau kamu insaf sekarang, insya-allah, kamu tak kan rase takut nak amek SPM nanti dan kamu rase bersedie nak amek SPM.' aku merasekan sekali lagi yang ustazah telah membakar semangat aku time tu sampai sekarang.

okay. moral of the story, papehal nak berjaye dalam SPM kite kene ubah sikap yang negatif kepade sikap yang positif. bukan saje untuk SPM, tapi untuk kebaikan di dunie dan di akhirat. okay. wish me luck for th SPM this year. bye. assalamualaikum :)

Tuesday, 20 March 2012

Sijil Paling Mudah (SPM)

assalamualaikum! hye guys! hari ni sekolah aku ramai ngan budak2 yang 18 tahun. eeee! menyemak je. hahaha. kay gurau. :p korang datang sebab result SPM keluarkan? haha. dah tau dah. saje tanye. hmm. bape korang dapat? straight A? mesti korang pandai2 belake kan. straight A leteww. hehe.

okay. yang sebenarnye tadi aku menunggu sorang akak yang omey omey cute ni. haha. namenye...tak boleh la bagi tau. tapi, orang selalu panggil die 'nyet'. haha. katenye di twitter, nak datang sekolah nak jumpe aku. pastu, nak lempang aku la bagai. haha. kite orang bukan gaduh, tapi suke2. hm. tapi si jumpe lak aku 'nyet' tadi. haha. takpe. maybe tuhan tu tak nak kite orang buat dose. cehhhh. ayat aku cas cas ulama'. hahaha.

okay. kite berbalik pade cite pasal SPM. bagi aku SPM ni susah la sebab dah tak boleh nak main tembak2 jawapan macam PMR. haha. lagi satu, kebanyakan subjek SPM ni jawapan die kene dalam bentuk essay. okay, aku si suke buat2 essay ni. hm. okay. SPM sangat tak memahami aku. tapi, start from now, aku kene set minda aku yang SPM itu adalah singkatan bagi Sijil Paling Mudah. haha. tapi, SPM akan menjadi mudah bile kite berusahe. cehhhh. insya-allah aku akan cube yang terbaik untuk SPM 2012. 11A+ mesti menjadi milik aku. kalau aku tak dapat aku kene redha je. kay la. cukup ni jelah aku membebel. haha. kay bye, assalamualaikum :)


Impianku Tak Tercapai :(

hye. assalamualaikum. hari ni kat sekolah aku happy sangat. haha. nak tau sebab ape? hmm. hajat aku nak bagi 'die' teddy bear telah pon terbagi. sudah satu bulan aku menunggu saat2 tu. hahaha. okay. kelakar. hmmm. dalam happy2 ni ade jugak terselit kekecewaan dalam hati ku ini. aku dengan semangatnye datang untuk selection BOLA BALING, tapi tak dapat. okay. aku sangat2 sedih macam anak kehilangan mak bapak. cehhhh. walau bagimane pon aku kene redha dengan semue tu. hmmm. yang paling menyedihkan lagi aku tak join pon bola baling daripade awal lagi. kay tu sangat-sangatnye menyesal. aku telah merugikan tahun akhir aku kat SMKBBB. kay menyesal. kay bye. assalamualaikum. :(

Monday, 19 March 2012

hye -> muketeruje.jpg.

Hye bloggerians! Assalamualaikum! Dah lame aku tak " bermanje-manje " ngan korang kat sini. Haha. LOL! Korang ape khabar? Ade sihat? Haha. Sorry lame dah tak aktif dah kat laman ni sebab...... hehe,,,, sebab aku dah ade TWITTER!! Haha. Guyz follow me please. My Twitter name : azrisufi. Haha. Mukememinte-minte.jpg. Haha. rindu korang! Muahh! MUahh! Muahh! :p

Wednesday, 10 August 2011

masok tandas guru pon kene tindakan disiplin ke??

hye.. assalamualaikum.. hari ni aku ade cite yang agak best ar bagi aku untuk aku citekan kat korang.. tapi bile korang tengok je title aku.. mesti korang dah tau sebab ape kan.. tapi bagi aku bende ni langsung tak masuk akal.. hm.. orang dulu2 kate bagai lepaskan batuk ditangge.. haha.. okay.. jom bace kisah aku ini..

seperti biase aku datang ke sekolah tepat jam 7.15 pagi.. tak sempat nak duduk2, lepak2, dah kene panggil untuk beratur.. selepas je habis beratur kat perhimpunan.. kawanku yang bername hasif datang kepadeku dengan muke yang agak ketat.. tak lain tak bukan.. aku sudah tahu.. tu mesti die suruh aku temankan die untuk 'melabur'.. 'melabur' ni juge salah satu rutin harian kami kat SMKBBB..tapi kat sini kami tak tahu mane tandas yang selamat untuk digunakan.. semue tandas kat sini agak mcam haram la jugak.. time tu hanye tandas guru sajelah yang selamat..
tepat pade jam 7.40 pagi.. hasif mengajak aku ke tandas.. sampai saje di tandas guru.. tanpe die berfikir panjang.. dengan selambenye.. die terus masuk ke dalam tandas itu.. aku cume tunggu die kat luar saje.. cover line ar kononye.. pernah jugak aku sekali 2 masuk untuk basuh tangan.. tapi bahaye jugak.. sebab ade ustaz mansor tengah potong rambut budak kat bilik disiplin.. bilik disiplin tu depan tandas guru je.. tu yang aku cuak.. kalau kantoi mampos ar aku..
selapas beberape minit.. sekali lagi aku masok ke dalam tandas untuk basuh tangan.. keluar2... tak kantoi lagi.. tapi ustaz nampak aku keluar dari tandas tu.. pelik an.. pas tu ustaz tu pergi ar kat tandas tu.. apebile aku tengok ustaz masok dalam tandas tu hati aku berkate ' aduh masalah ni '.. aku pon tak tau ape yang terjadi.. lalu aku dengan bergerak perlahan menuju ke arah tandas itu... " haaaa..! sini kamu.. ikot saye pergi bilik disiplin..! kamu tau tak kamu berdue dah langgar peraturan sekolah..! " dekat dalam bilik disiplin tu kami kene marah la.. katenye ustaz, die nak bincang dengan pengetue tentang hal ini.. adoi.. kusutnye aku ngan ustaz ni.. kabut je.. macam siallah.. puiiiihh!

dah ar sampai sini je lah kot cite aku.. nanti kalau ade cite lagi tentang bende bodoh ni.. aku sambung.. okay.. lalalalalalala..