Wednesday, 22 June 2011

masok air...

haha.. masok air.. masok air.. haha..
hari ni aku balek sekolah ngan dini.. tak abes menyakai pulak kite orang atas moto tadi..
semue orang kami nak 'pisss'... haha..
tadi aku 'pisss' kat sorang awek ni tau.. awek KPTM.. tapi die buat muke ketat ngan aku.. macam @#$%*..
sekali ade balak di da.. aku cume mampu senyum je lah.. haha.. tak goyang pulak aku tadi.. haha..

pas tu.. okay ar.. jalan jalan jalan jalan... nak masok selekoh taman kami.. ade bond la pulak..
hm.. habessssss.. tak tau nak buat ape... dinie dengan cepat matikan motonye..

dinie: lin, lin, lin, ade bond depan tu... macam mane ni??? kau dah ar tak pakai helmet...
aku: aduh.... macam mane nie... tak pe tak pe.. kau turun kan aku kat tepi ni biar aku jalan kaki..
dinie: okay2.. elok2 jalan tu..
aku: okay2.. hahaha..

haha.. kelakar.. kelakar..
memang masok air betol..
lepas nie aku tak nak naik moto tak pakai helmet lagi.. haha..

Saturday, 18 June 2011

menyesal sekarang tak de gune..

petang semalam aku main bola dengan penoh tension..
aku ingatkan main bola boleh hilang tension.. tapi tak pon.. ni sume kimi punye pasal ar..
time aku tengah menggelecek bola..... tibe2...

PRAKKKK!!!!

adoi.. sakitnye.. aku punye urat kaki kanan meletop bhai.. kene pijak ngan anep..
pergh... sakit sial..

pas tu malam tu pulak pergi main futsal.. best tu best ar..
memang best ar main futsal dengan kaki sakit ni..
tapi an.. aku pelik gile doh.. time main tak rase saket pape pon..
tapi effect die pagi nie..
pergh.. sakit die hanye tuhan saje yang tahu..
memang menyesal gile ar main futsal semalam..
menyesal....... menyesal......

Friday, 17 June 2011

Si Dia.. sape2??

5 hari aku sekolah ni, aku tak dapat lagi jumpe dengan si dia..
aku rase kalau sehari aku tak jumpe si dia hidop aku ni bagaikan orang yang ketagihan cinta..
masakan pula 5 hari.. aku rase aku boleh mati sebab kehausan cinta yang terlalu lame..

Thursday, 16 June 2011

kesian.....

hari ni mak ngan bapak aku tak de kat rumah.. die orang balek kampung.. so, makanan tengahari pon tak de lah.. terpakse aku makan kat luar..

'KEJADIAN DI KEDAI MAKAN'

tadi aku , dini dan khai pergi makan kat satu restoren ni..tak tau lah name restoren tu ape.. tapi yang makan aku je.. die orang just teman aku je.. haha..
aku makan nasi goreng ayam.. sedap kot.. khai ngan dinie minum je.. tgh khusyuk-khusyuk makan.. air khai dah abes.. panjang sgt lah citer aku kalau nak di cite kan.. kite pendek kan lah.. sampai last part yang paling kesian tu.. sesuai lah dgn tajuk aku.. haha.. aku nak bayar di kaunter.. then akak tuh cakap..

ME : bape kak ? teo ais 1 , limau ais 1 , teo ais limau 1 , nasik goreng ayam 1 .berapa sume kak ?
kakak kaunter : sume nyer.. 7 hinggit 80 sen dik .
ME : jap eyh..

pastuh aku amek duet aku.. aku kire macam tak cukup seposen tau.. then aku cakap kat akak tuh..

ME : kak , saya takde seposen lah kak , halalkan jelah kak ?
kak kaunter : takpe takpe takpe

punyer lah menenbal muke aku nak hadap muke akak tuh.. then aku pon balik dgn muke aku yang tebal nie..

so the moral of the story is.. if you dont have enough money,then dont show like you have a thousand ringgit..( padahal 7 hingget 80sen je pun.. haha )

Tuesday, 14 June 2011

rumah aku jadi pusat karoke..!

rumahku... tempat karoke.. haha..
datang ar satu lagu seringgit.. satu jam 20 ringgit.. haha..
jap2.. hm.. kalau nak datang karoke rumah aku.. bawak ar microphone.. aku tak de ar..
haha.. datang ar2.. hahahahaha.

Monday, 13 June 2011

adoi.... tak dapat pergi main badminton..

sori ar kawan2 (dak laki 4 murni) hari ni aku tak dapat nak pergi main badminton ar..
aku punye 'superbike' tak de minyak ar.. haha.. 'superbike'?? tak de lah menggelabah je.. haha..

hm.. nak mintak tolong korang amek pon berkire.. tak pe la kan.. aku faham..
hm.. 'macam ni la membe kan..'
haha.. sedeh lah pulak aku nie..

Sunday, 12 June 2011

laptop macam gampang!!!

adoi!!! masalah ar!!! 'KIAMAK' punye laptop!!! internet tak buat hal, laptop pulak yang masalah...! aku nak pakai internet pon susah ar...! 'PANTRIK' betol!!!

Saturday, 11 June 2011

i am sorry cikgu jurianah

cikgu saye mintak maaf cikgu sebab tak dapat datang cikgu punye kenduri.. saye nak datang tapi segan ar tak de membe nak ajak... membe saye semue tengah membuta lagi kat rumah.. cikgu pon silap buat awal sangat.. huhu..

Friday, 10 June 2011

esok ade function!!!!

haha.. tajuk macam best je.. ade function...B)
eleh.. function konon.. main kompang kat rumah orang je.. bukannye function yg gempak2..
tapi tak pe.. esok tak de lah aku bosan macam hari ni je..
dan.. tak de lah aku gadoh ngan adek aku esok.. hehe.. happy siot...

hari yang membosankan

satu hari aku dok rumah macam orang bodoh je.. membe2 aku sume  tak de pegi keluar jalan2.. aku dok rumah kene kemas rumah lah.. gadoh ngan adek aku pulak tu.. tension sial.. adek perempuan tak reti buat keje rumah.. sume nye aku... sume nye aku.. tension sial..

Thursday, 9 June 2011

hye...

name aku azri sufi.. aku orang baru kat blogger nie.. aku sebenarnye agak 'blurrrr' ar jugak dengan blogger..
tp tu maybe awal2 je kot... first time ade blog la katekan.. okay.. jangan lupe follow2..:)