Wednesday, 10 August 2011

masok tandas guru pon kene tindakan disiplin ke??

hye.. assalamualaikum.. hari ni aku ade cite yang agak best ar bagi aku untuk aku citekan kat korang.. tapi bile korang tengok je title aku.. mesti korang dah tau sebab ape kan.. tapi bagi aku bende ni langsung tak masuk akal.. hm.. orang dulu2 kate bagai lepaskan batuk ditangge.. haha.. okay.. jom bace kisah aku ini..

seperti biase aku datang ke sekolah tepat jam 7.15 pagi.. tak sempat nak duduk2, lepak2, dah kene panggil untuk beratur.. selepas je habis beratur kat perhimpunan.. kawanku yang bername hasif datang kepadeku dengan muke yang agak ketat.. tak lain tak bukan.. aku sudah tahu.. tu mesti die suruh aku temankan die untuk 'melabur'.. 'melabur' ni juge salah satu rutin harian kami kat SMKBBB..tapi kat sini kami tak tahu mane tandas yang selamat untuk digunakan.. semue tandas kat sini agak mcam haram la jugak.. time tu hanye tandas guru sajelah yang selamat..
tepat pade jam 7.40 pagi.. hasif mengajak aku ke tandas.. sampai saje di tandas guru.. tanpe die berfikir panjang.. dengan selambenye.. die terus masuk ke dalam tandas itu.. aku cume tunggu die kat luar saje.. cover line ar kononye.. pernah jugak aku sekali 2 masuk untuk basuh tangan.. tapi bahaye jugak.. sebab ade ustaz mansor tengah potong rambut budak kat bilik disiplin.. bilik disiplin tu depan tandas guru je.. tu yang aku cuak.. kalau kantoi mampos ar aku..
selapas beberape minit.. sekali lagi aku masok ke dalam tandas untuk basuh tangan.. keluar2... tak kantoi lagi.. tapi ustaz nampak aku keluar dari tandas tu.. pelik an.. pas tu ustaz tu pergi ar kat tandas tu.. apebile aku tengok ustaz masok dalam tandas tu hati aku berkate ' aduh masalah ni '.. aku pon tak tau ape yang terjadi.. lalu aku dengan bergerak perlahan menuju ke arah tandas itu... " haaaa..! sini kamu.. ikot saye pergi bilik disiplin..! kamu tau tak kamu berdue dah langgar peraturan sekolah..! " dekat dalam bilik disiplin tu kami kene marah la.. katenye ustaz, die nak bincang dengan pengetue tentang hal ini.. adoi.. kusutnye aku ngan ustaz ni.. kabut je.. macam siallah.. puiiiihh!

dah ar sampai sini je lah kot cite aku.. nanti kalau ade cite lagi tentang bende bodoh ni.. aku sambung.. okay.. lalalalalalala..

peganti puan kong..

selepas saje majlis persaraan puan kong.. aku dan dak2 4 murni memikirkan siapalah cikgu yang bakal meganti puan kong yang mengajar kami subjek math mode..

tik tok.. tik tok.. tik tok..

tibalah masenye pade hari rabu lepas.. hari yang kami tunggu2 untuk tahu siapakah guru itu.. tepat pade jam pukul 12.30 tengahari.. guru itu telah tercongok didepan kelas kami..  kami sangkakan cikgu manalah yang akan mengajar kami.. rupe-rupenye cikgu ini lah yang pernah ajar kami suatu ketike kami tingkatan 2.. masuk je cikgu tu dalam kelas kami.. dak2 laki kelas ini terus je cakap kat aku seprti " cupi!! mak kau cupi..!! "  haha.. cikgu juge lebih kami kenali dengan name panggilan cikgu amy.. haha.. dan cikgunye ialah PUAN MASTURA.. cikgu nilah yang akan ajar kami math mode..

Selamat Datang Ke 4 Murni..

Tuesday, 9 August 2011

1 OGOS 2011!!!!

ahlan wasahlan wamarhaban bikum ya ramadhan...

waah.. cepatnye mase berlalu.. dah puase dah.. tahun ni aku berazam nak puase penuh.. insya-allah.. btw.. lepas ni boleh ar aku keluar malam lame sikit.. haha.. amek kesempatan dalam kesulitan la pulak aku ni.. haha.. tapi.. ape2 hal aku nak buat yang terbaik lah puase kali ni.. dan ingat, kepade sape2 yang tak puase penuh, tak boleh raye...... hahahaha.. B)

SELAMAT BERPUASE YE SEMUE UMAT ISLAM !!!

cikgu math aku dah bersare..

pade 29 julai 2011, Puan Kong, cikgu math aku yang aku sayangi.. kini pergi.. cikgu.. saye rindu cikgu.. dak2 kelas 4 murni pon rindu kat cikgu.. kami nak cikgu ajar kami balik.. cikgu ajar kami best.. senang je masok.. huhuhu.. kembalilah ke SMKBBB cikgu.. huhu..

walau macam mane sekali pon.. saye memang respect cikgu.. cikgulah salah seorang guru yang berbagse cine yang amat memahami kerenah2 4 murni.. thanks alot for everything teacher.. dan saye minta maaf sebab saye selalu buat cikgu marah.. huhu..

SELAMAT BERSARE PUAN KONG!!

clash day..

ape die??? azri dah single..!!! waah.. kenape?? haha..

pade 6 julai 2011, aku telah merasmikan hari  memutuskan perhubungan aku dengan seorang gadis.. pade mase tu aku rase amat sedeh.. time tu jugak aku rase hidup aku dah macam tak menentu.. tapi apabile membe2 aku bagi semangat kat aku dengan kate2 seperti " relaks azri.. bunge bukan sekuntum " , " weh.. kau boleh cari yang lagi cantek daripada die la " , " weh.. kau tak payah ar teruskan perhubungan dengan die tu.. die tu bajet hot je " dan macam2 lagi la.. dengan kate2 itu.. aku terus je dapat lupekan die dalam mase seminggu.. gempak tak aku?? haha..

btw.. kepade gadis ini, aku minta maaf la kalau aku ade buat salah dengan kau.. aku harap kau happy ar sepanjang aku ngan kau bersame.. thanks for everything.. B)..

sekian lame..

hye.. assalamualaikum..
dah lame aku tak buat blog ni.. rindu nye dengan blog aku ni.. haha..
aku rase aku ade banyak cite yang nak aku citekan ni..
jom!!!