Wednesday, 10 August 2011

masok tandas guru pon kene tindakan disiplin ke??

hye.. assalamualaikum.. hari ni aku ade cite yang agak best ar bagi aku untuk aku citekan kat korang.. tapi bile korang tengok je title aku.. mesti korang dah tau sebab ape kan.. tapi bagi aku bende ni langsung tak masuk akal.. hm.. orang dulu2 kate bagai lepaskan batuk ditangge.. haha.. okay.. jom bace kisah aku ini..

seperti biase aku datang ke sekolah tepat jam 7.15 pagi.. tak sempat nak duduk2, lepak2, dah kene panggil untuk beratur.. selepas je habis beratur kat perhimpunan.. kawanku yang bername hasif datang kepadeku dengan muke yang agak ketat.. tak lain tak bukan.. aku sudah tahu.. tu mesti die suruh aku temankan die untuk 'melabur'.. 'melabur' ni juge salah satu rutin harian kami kat SMKBBB..tapi kat sini kami tak tahu mane tandas yang selamat untuk digunakan.. semue tandas kat sini agak mcam haram la jugak.. time tu hanye tandas guru sajelah yang selamat..
tepat pade jam 7.40 pagi.. hasif mengajak aku ke tandas.. sampai saje di tandas guru.. tanpe die berfikir panjang.. dengan selambenye.. die terus masuk ke dalam tandas itu.. aku cume tunggu die kat luar saje.. cover line ar kononye.. pernah jugak aku sekali 2 masuk untuk basuh tangan.. tapi bahaye jugak.. sebab ade ustaz mansor tengah potong rambut budak kat bilik disiplin.. bilik disiplin tu depan tandas guru je.. tu yang aku cuak.. kalau kantoi mampos ar aku..
selapas beberape minit.. sekali lagi aku masok ke dalam tandas untuk basuh tangan.. keluar2... tak kantoi lagi.. tapi ustaz nampak aku keluar dari tandas tu.. pelik an.. pas tu ustaz tu pergi ar kat tandas tu.. apebile aku tengok ustaz masok dalam tandas tu hati aku berkate ' aduh masalah ni '.. aku pon tak tau ape yang terjadi.. lalu aku dengan bergerak perlahan menuju ke arah tandas itu... " haaaa..! sini kamu.. ikot saye pergi bilik disiplin..! kamu tau tak kamu berdue dah langgar peraturan sekolah..! " dekat dalam bilik disiplin tu kami kene marah la.. katenye ustaz, die nak bincang dengan pengetue tentang hal ini.. adoi.. kusutnye aku ngan ustaz ni.. kabut je.. macam siallah.. puiiiihh!

dah ar sampai sini je lah kot cite aku.. nanti kalau ade cite lagi tentang bende bodoh ni.. aku sambung.. okay.. lalalalalalala..

peganti puan kong..

selepas saje majlis persaraan puan kong.. aku dan dak2 4 murni memikirkan siapalah cikgu yang bakal meganti puan kong yang mengajar kami subjek math mode..

tik tok.. tik tok.. tik tok..

tibalah masenye pade hari rabu lepas.. hari yang kami tunggu2 untuk tahu siapakah guru itu.. tepat pade jam pukul 12.30 tengahari.. guru itu telah tercongok didepan kelas kami..  kami sangkakan cikgu manalah yang akan mengajar kami.. rupe-rupenye cikgu ini lah yang pernah ajar kami suatu ketike kami tingkatan 2.. masuk je cikgu tu dalam kelas kami.. dak2 laki kelas ini terus je cakap kat aku seprti " cupi!! mak kau cupi..!! "  haha.. cikgu juge lebih kami kenali dengan name panggilan cikgu amy.. haha.. dan cikgunye ialah PUAN MASTURA.. cikgu nilah yang akan ajar kami math mode..

Selamat Datang Ke 4 Murni..

Tuesday, 9 August 2011

1 OGOS 2011!!!!

ahlan wasahlan wamarhaban bikum ya ramadhan...

waah.. cepatnye mase berlalu.. dah puase dah.. tahun ni aku berazam nak puase penuh.. insya-allah.. btw.. lepas ni boleh ar aku keluar malam lame sikit.. haha.. amek kesempatan dalam kesulitan la pulak aku ni.. haha.. tapi.. ape2 hal aku nak buat yang terbaik lah puase kali ni.. dan ingat, kepade sape2 yang tak puase penuh, tak boleh raye...... hahahaha.. B)

SELAMAT BERPUASE YE SEMUE UMAT ISLAM !!!

cikgu math aku dah bersare..

pade 29 julai 2011, Puan Kong, cikgu math aku yang aku sayangi.. kini pergi.. cikgu.. saye rindu cikgu.. dak2 kelas 4 murni pon rindu kat cikgu.. kami nak cikgu ajar kami balik.. cikgu ajar kami best.. senang je masok.. huhuhu.. kembalilah ke SMKBBB cikgu.. huhu..

walau macam mane sekali pon.. saye memang respect cikgu.. cikgulah salah seorang guru yang berbagse cine yang amat memahami kerenah2 4 murni.. thanks alot for everything teacher.. dan saye minta maaf sebab saye selalu buat cikgu marah.. huhu..

SELAMAT BERSARE PUAN KONG!!

clash day..

ape die??? azri dah single..!!! waah.. kenape?? haha..

pade 6 julai 2011, aku telah merasmikan hari  memutuskan perhubungan aku dengan seorang gadis.. pade mase tu aku rase amat sedeh.. time tu jugak aku rase hidup aku dah macam tak menentu.. tapi apabile membe2 aku bagi semangat kat aku dengan kate2 seperti " relaks azri.. bunge bukan sekuntum " , " weh.. kau boleh cari yang lagi cantek daripada die la " , " weh.. kau tak payah ar teruskan perhubungan dengan die tu.. die tu bajet hot je " dan macam2 lagi la.. dengan kate2 itu.. aku terus je dapat lupekan die dalam mase seminggu.. gempak tak aku?? haha..

btw.. kepade gadis ini, aku minta maaf la kalau aku ade buat salah dengan kau.. aku harap kau happy ar sepanjang aku ngan kau bersame.. thanks for everything.. B)..

sekian lame..

hye.. assalamualaikum..
dah lame aku tak buat blog ni.. rindu nye dengan blog aku ni.. haha..
aku rase aku ade banyak cite yang nak aku citekan ni..
jom!!!

Wednesday, 22 June 2011

masok air...

haha.. masok air.. masok air.. haha..
hari ni aku balek sekolah ngan dini.. tak abes menyakai pulak kite orang atas moto tadi..
semue orang kami nak 'pisss'... haha..
tadi aku 'pisss' kat sorang awek ni tau.. awek KPTM.. tapi die buat muke ketat ngan aku.. macam @#$%*..
sekali ade balak di da.. aku cume mampu senyum je lah.. haha.. tak goyang pulak aku tadi.. haha..

pas tu.. okay ar.. jalan jalan jalan jalan... nak masok selekoh taman kami.. ade bond la pulak..
hm.. habessssss.. tak tau nak buat ape... dinie dengan cepat matikan motonye..

dinie: lin, lin, lin, ade bond depan tu... macam mane ni??? kau dah ar tak pakai helmet...
aku: aduh.... macam mane nie... tak pe tak pe.. kau turun kan aku kat tepi ni biar aku jalan kaki..
dinie: okay2.. elok2 jalan tu..
aku: okay2.. hahaha..

haha.. kelakar.. kelakar..
memang masok air betol..
lepas nie aku tak nak naik moto tak pakai helmet lagi.. haha..

Saturday, 18 June 2011

menyesal sekarang tak de gune..

petang semalam aku main bola dengan penoh tension..
aku ingatkan main bola boleh hilang tension.. tapi tak pon.. ni sume kimi punye pasal ar..
time aku tengah menggelecek bola..... tibe2...

PRAKKKK!!!!

adoi.. sakitnye.. aku punye urat kaki kanan meletop bhai.. kene pijak ngan anep..
pergh... sakit sial..

pas tu malam tu pulak pergi main futsal.. best tu best ar..
memang best ar main futsal dengan kaki sakit ni..
tapi an.. aku pelik gile doh.. time main tak rase saket pape pon..
tapi effect die pagi nie..
pergh.. sakit die hanye tuhan saje yang tahu..
memang menyesal gile ar main futsal semalam..
menyesal....... menyesal......

Friday, 17 June 2011

Si Dia.. sape2??

5 hari aku sekolah ni, aku tak dapat lagi jumpe dengan si dia..
aku rase kalau sehari aku tak jumpe si dia hidop aku ni bagaikan orang yang ketagihan cinta..
masakan pula 5 hari.. aku rase aku boleh mati sebab kehausan cinta yang terlalu lame..

Thursday, 16 June 2011

kesian.....

hari ni mak ngan bapak aku tak de kat rumah.. die orang balek kampung.. so, makanan tengahari pon tak de lah.. terpakse aku makan kat luar..

'KEJADIAN DI KEDAI MAKAN'

tadi aku , dini dan khai pergi makan kat satu restoren ni..tak tau lah name restoren tu ape.. tapi yang makan aku je.. die orang just teman aku je.. haha..
aku makan nasi goreng ayam.. sedap kot.. khai ngan dinie minum je.. tgh khusyuk-khusyuk makan.. air khai dah abes.. panjang sgt lah citer aku kalau nak di cite kan.. kite pendek kan lah.. sampai last part yang paling kesian tu.. sesuai lah dgn tajuk aku.. haha.. aku nak bayar di kaunter.. then akak tuh cakap..

ME : bape kak ? teo ais 1 , limau ais 1 , teo ais limau 1 , nasik goreng ayam 1 .berapa sume kak ?
kakak kaunter : sume nyer.. 7 hinggit 80 sen dik .
ME : jap eyh..

pastuh aku amek duet aku.. aku kire macam tak cukup seposen tau.. then aku cakap kat akak tuh..

ME : kak , saya takde seposen lah kak , halalkan jelah kak ?
kak kaunter : takpe takpe takpe

punyer lah menenbal muke aku nak hadap muke akak tuh.. then aku pon balik dgn muke aku yang tebal nie..

so the moral of the story is.. if you dont have enough money,then dont show like you have a thousand ringgit..( padahal 7 hingget 80sen je pun.. haha )

Tuesday, 14 June 2011

rumah aku jadi pusat karoke..!

rumahku... tempat karoke.. haha..
datang ar satu lagu seringgit.. satu jam 20 ringgit.. haha..
jap2.. hm.. kalau nak datang karoke rumah aku.. bawak ar microphone.. aku tak de ar..
haha.. datang ar2.. hahahahaha.

Monday, 13 June 2011

adoi.... tak dapat pergi main badminton..

sori ar kawan2 (dak laki 4 murni) hari ni aku tak dapat nak pergi main badminton ar..
aku punye 'superbike' tak de minyak ar.. haha.. 'superbike'?? tak de lah menggelabah je.. haha..

hm.. nak mintak tolong korang amek pon berkire.. tak pe la kan.. aku faham..
hm.. 'macam ni la membe kan..'
haha.. sedeh lah pulak aku nie..

Sunday, 12 June 2011

laptop macam gampang!!!

adoi!!! masalah ar!!! 'KIAMAK' punye laptop!!! internet tak buat hal, laptop pulak yang masalah...! aku nak pakai internet pon susah ar...! 'PANTRIK' betol!!!

Saturday, 11 June 2011

i am sorry cikgu jurianah

cikgu saye mintak maaf cikgu sebab tak dapat datang cikgu punye kenduri.. saye nak datang tapi segan ar tak de membe nak ajak... membe saye semue tengah membuta lagi kat rumah.. cikgu pon silap buat awal sangat.. huhu..

Friday, 10 June 2011

esok ade function!!!!

haha.. tajuk macam best je.. ade function...B)
eleh.. function konon.. main kompang kat rumah orang je.. bukannye function yg gempak2..
tapi tak pe.. esok tak de lah aku bosan macam hari ni je..
dan.. tak de lah aku gadoh ngan adek aku esok.. hehe.. happy siot...

hari yang membosankan

satu hari aku dok rumah macam orang bodoh je.. membe2 aku sume  tak de pegi keluar jalan2.. aku dok rumah kene kemas rumah lah.. gadoh ngan adek aku pulak tu.. tension sial.. adek perempuan tak reti buat keje rumah.. sume nye aku... sume nye aku.. tension sial..

Thursday, 9 June 2011

hye...

name aku azri sufi.. aku orang baru kat blogger nie.. aku sebenarnye agak 'blurrrr' ar jugak dengan blogger..
tp tu maybe awal2 je kot... first time ade blog la katekan.. okay.. jangan lupe follow2..:)